Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μου Χρωστάς ....δε σου χρωστάω!!!!












Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο.
Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα - άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.

Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ». Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του.
Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971.

Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987,και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενωποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990. Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο
μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).

Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.


Αγαπητοί φίλοι, όπως αναφέρεται παρακάτω από το EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο    ψήφισε για την ελλάδα http://www.greece.org/blogs/wwii/ και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών...

EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-----------------------------------------------------------------------
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.

Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ. Η μέχρι τώρα παθητική, δυστυχώς, στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική.
Είναι απόλυτη ανάγκη, από σήμερα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Οικονομικών, τουλάχιστον, να παρακολουθήσουν αυτή την πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στη Χάγη. Η παρουσία τους δεν θα είναι τιμή μόνο, για τα θύματα του Ναζισμού, αλλά, επι τέλους θα καταδείξει στους Δικαστές της Χάγης και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, την αποφαστικότητα της Ελληνικής Πολιτείας να στηρίξει δυναμικά τις διεκδικήσεις των συγγενών των ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για ηθική και υλική αποζημίωση.
Αυτή η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης,στις σημερινές συνθήκες,έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Για το Εθνικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Μανώλης Γλέζος

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνεδρίαση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας










ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                       Λαμία  23-01-2012
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                           

1η Συνεδρίαση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ








Αγαπητές κυρίες και φίλες,
Καλή αρχή στην επίσημη έναρξη των εργασιών της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, που ξεκινούν σήμερα. Και λέω επίσημη έναρξη γιατί έχουμε ήδη κάνει τις βασικές προπαρασκευαστικές διαδικασίες, που εσείς τώρα θα αναπτύξετε και θα εξελίξετε, έτσι ώστε αυτή η Επιτροπή να καθιερωθεί σε ουσιαστικό θεσμοθετημένο όργανο και σε στενό συνεργάτη της Περιφέρειάς μας.
Είναι δεδομένο ότι πλέον οι αιρετές Περιφέρειες, που έχουν κύρια αρμοδιότητα το σχεδιασμό και την υλοποίηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της δράσης της, έχουν επίσης και κρίσιμο ρόλο στην πολιτική για την ισότητα των φύλων.
Η ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλα τα στάδια σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης της στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας.

Έχοντας, ως Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας, την πεποίθηση πως η ενσωμάτωση της ισότητας των φύλων σε κάθε άξονα της πολιτικής μας, προάγει την αναβάθμιση των θεσμών και της κοινωνίας, υπογράψαμε τον Δεκέμβριο τη Ευρωπαϊκή χάρτα για την Ισότητα των φύλων.
Η χάρτα είναι ένα κείμενο δέσμευσης των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων στην προώθηση της ισότητας των φύλων προς όφελος των πολιτών.
Σε εφαρμογή της υπογραφής αυτής, αναλαμβάνουμε την εκπόνηση σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Επιπλέον ήδη συμμετέχουμε σε ομάδα εργασίας για τον σχεδιασμό πρότυπου συστήματος ένταξης της ισότητας των φύλων στις δημόσιες πολιτικές, που υλοποιείται επίσης από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.
Αγαπητές φίλες,
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, εσείς δηλαδή, έχετε πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τις πολιτικές για την ισότητα και τα διαθέσιμα κονδύλια, έτσι ώστε να προωθήσετε την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας στην πράξη.
Γνωρίζουμε και γνωρίζετε πως η ισότητα των φύλων συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα για όλους και όλες, καθώς και στοιχειώδη αξία για κάθε δημοκρατία. Η Περιφέρεια, ως αρχή διακυβέρνησης με εγγύτητα στον πολίτη, αποτελεί ένα κατάλληλο πεδίο για την καταπολέμηση των ανισοτήτων και την προώθηση μιας πραγματικά ισόνομης κοινωνίας. Μπορούμε, αξιοποιώντας τις αρμοδιότητές μας και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις και να βελτιώσουμε τα δεδομένα υπέρ της ισότητας των φύλων.
Με τη βεβαιότητα των ικανοτήτων σας και της διάθεσής σας για συμμετοχή, δουλειά και συνεργασία, είμαι σίγουρος ότι στην πορεία ο απολογισμός της περιφερειακής επιτροπής ισότητας θα είναι μια πολύ θετική συμβολή στις δραστηριότητες της περιφέρειάς μας.
Σας εύχομαι και πάλι καλή αρχή και καλή δουλειά.



                ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

80χρονος πέθανε, καθώς πήγαινε να παντρευτεί με 40χρονη Αλβανίδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ένας 80χρονος παππούς, καταγόμενος από ένα χωριό πολύ κοντά στα Γιάννενα...
λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, ερωτεύτηκε μια 40χρονη Αλβανίδα και θέλησε να τη νυμφευτεί με πολιτικό γάμο στο παλαιό δημαρχείο της Πεδινής.

Δεν πρόλαβε, όμως, να πραγματοποιήσει την επιθυμία του!

Κατευθυνόμενος προς το παλαιό δημαρχείο της Πεδινής, όπου τον περίμεναν η νύφη και ο αντιδήμαρχος, που θα τελούσαν το μυστήριο, έπαθε συγκοπή μέσα στο ταξί!


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο

ΙΤΕΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Ερώτηση για το ΕΣΠΑ του κ. Καρανίκα .

ΙΤΕΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Ερώτηση για το ΕΣΠΑ του κ. Καρανίκα .

ΙΣΟΤΗΤΑ ΦΥΛΩΝ !!!






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 19 -01-2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε την 23-01-2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, Πλ. Ελευθερίας 3, Λαμία, (1ος Όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Αρμοδιότητες και δράσεις της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.
2. Ενημέρωση των μελών για την υπογραφή της Χάρτας Ισότητας
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
,,

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν...




Η λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2011, αλλά και οι νέες κρατικές δομές:
1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών
Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α’ 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 215.000 ευρώ/έτος.
2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3818 (ΦΕΚ Α’ 17, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.
3. Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Π.Δ. 15 (ΦΕΚ Α’ 35, 01.03.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 232.000 ευρώ/έτος.
4. Νέα Αυτοτελής Υπηρεσία
Ν. 3832 (ΦΕΚ Α’ 38, 09.03.2010) 10 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 1 θέση Νομικού Συμβούλου, 487.000 ευρώ/έτος.
5. Νέα Ειδική Υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Π.Δ. 28 (ΦΕΚ Α’ 64, 06.05.2010)
6. Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής (ΝΠΙΔ)
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010)
7. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αττικής
8. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
9. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας
10. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων
11. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αιγαίου
12. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Κρήτης
13. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010) 251.640 ευρώ/έτος (7-13)
Π.Δ. 134 (ΦΕΚ Α’ 227, 27.12.2010) το κόστος αντί 251.760 ευρώ που έλεγε ο «Καλλικράτης» υπολογίζεται σε 12.940.600 ευρώ, σύσταση 680 θέσεων (7-13).
14. Νέα Ειδική Υπηρεσία που υποστηρίζει διοικητικά το ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας ανηλίκων)
Ν. 3860 (ΦΕΚ Α’ 111, 12.07.2010) στελεχώνεται με αποσπασμένους, λειτουργικού κόστους 10.000 ευρώ/έτος + 23.000 ευρώ εφάπαξ.
15. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας
Π.Δ. 72 (ΦΕΚ Α’ 132, 05.08.2010) Το κόστος λειτουργίας της Υπηρεσίας από 2.100.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί με το Ν. 3818 (ΦΕΚ 17 Α΄) τελικά διαμορφώνεται σε 2.540.000 ευρώ/έτος.
16. Σύσταση νέας θέσης Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Ν. 3878 (ΦΕΚ Α’ 161, 20.09.2010) 2 Ειδικοί Σύμβουλοι και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 176.000 ευρώ/έτος.
17. Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010) 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού που μπορούν να καλυφθούν και από προσωπικό του καταργούμενου Ο.Ε.Ε.Κ., 1.300.000 ευρώ/έτος που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
18. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΝΠΙΔ)
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010) 9μελές Δ.Σ., Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, 75 θέσεις τακτικού προσωπικού και 5 θέσεις μετακλητών. Θέσεις καλύπτονται και από τον καταργούμενο Ο.Ε.Ε.Κ., 1.600.000 ευρώ/έτος μόνο για το προσωπικό που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
19. Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010)
20. Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Π.Δ. 94 (ΦΕΚ Α’ 169, 27.09.2010)
à 250.000 ευρώ/έτος.
21. Σύσταση του «Πράσινου Ταμείου» (με μετονομασία του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών Και Πολεοδομικών Σχεδίων)
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010)
à δημιουργία θέσης Διευθυντή, 3 θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή (77.000 ευρώ/έτος) και έκδοση ΚΥΑ για σύσταση Οργανικών Θέσεων και θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (250.000 ευρώ/έτος για λειτουργικές δαπάνες και 60.000 ευρώ εφάπαξ).
22. Σύσταση Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Α.Π.Ε. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010)
à έκδοση Π.Δ. για τη στελέχωσή της.
23. Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Π.Δ. 108 (ΦΕΚ Α’ 190, 05.11.2010)
à 225.000 ευρώ/έτος.
24. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΝΠΙΔ) με κατάργηση της ομώνυμης Α.Ε.
Ν. 3905 (ΦΕΚ Α’ 219, 23.12.2010)
à δημιουργείται θέση Γενικού Διευθυντή, 1 επιπλέον Διεύθυνση από την παλαιά Α.Ε. και αυτοτελές γραφείο Νομικής Υπηρεσίας.
25. Υπηρεσία Ασύλου
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011)
à Κεντρική Υπηρεσία με Διευθυντή και 52 νέες θέσεις εκ των οποίων 10 ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 13 Περιφερειακά Γραφεία με 180 νέες θέσεις εκ των οποίων 90 ειδικού επιστημονικού προσωπικού
26. Αρχή Προσφυγών
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011)
à θέση Διευθυντή και 13 οργανικές θέσεις εκ των οποίων 8 ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Συνολικά: 4.673.990 ευρώ ετησίως)
27. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011)
à Διευθυντής και Γραμματεία (Κεντρική Υπηρεσία, Κέντρα και Μονάδες Πρώτης Υποδοχής), 6.585.000 ευρώ.
28. Εποπτική Αρχή Τελών Αερολιμένων
Ν. 3913 (ΦΕΚ Α’ 18, 17.02.2011).
29. Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Π.Δ. 2 (ΦΕΚ Α΄ 5, —)
à κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.
30. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)
à με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Δ.Σ. και υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές.
31. Επιτροπή Προδιαγραφών ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)
32. Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Π.Δ. 8 (ΦΕΚ Α’ 16, 16.2.2011)
à επικεφαλής Ειδικός Γραμματέας, 1 ειδικός σύμβουλος και 1 ειδικός συνεργάτης, 120.000 ευρώ εφάπαξ + 150.000 ευρώ ετησίως, 75 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που για την πρώτη εφαρμογή πληρώνονται με μετάταξη και απόσπαση.
33. Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στη θέση του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. (ισοσταθμίζονται οι δαπάνες από την κατάργηση του ΤΕΜΠΜΕ)
Ν. 3912 (ΦΕΚ Α’ 17, 17.02.2011)
à Δυνατότητα σύστασης 40 οργανικών θέσεων ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εκτιμώμενο κόστος κατά ΓΛΚ 968.845 ευρώ μαζί με τα λειτουργικά έξοδα.
34. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Π.Δ. 9 (ΦΕΚ Α’ 24, 21.02.2011)
à με επιτελείο και 2 Υποδιευθύνσεις, καθεμία από τις οποίες έχει 4 Τμήματα, 212.000 ευρώ ετησίως.
35. Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
Ν. 3932 (ΦΕΚ Α’ 49, 10.03.2011)
à 3 αυτοτελείς μονάδες, 70 θέσεις από τις οποίες 34 ειδικό επιστημονικό προσωπικό, όλες εκτός από 2 με απόσπαση.
36. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (καταργείται αντίστοιχη στο Υπουργείο Εσωτερικών)
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011)
37. Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011)
à 51.000 ευρώ
38. Αυτοτελής Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο Διεύθυνσης με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011)
39. Σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011)
à 5μελές Δ.Σ.
40. Αυτοτελής Υπηρεσιακή Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σε επίπεδο αυτοτελούς γραφείου
Ν. 3966 (ΦΕΚ Α’ 118, 24.05.2011).
41. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας
Ν. 3965 (ΦΕΚ Α’ 113, 18.05.2011)
à Γενικός Γραμματέας, 1 ειδικός συνεργάτης, 1 ειδικός σύμβουλος και 3 θέσεις διοικητικού προσωπικού, 166.600 ευρώ ετησίως.
Δημιουργία νέων Κρατικών δομών από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα.
1. Γενική Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138 Α΄/16.6.2011)
2. 7 θέσεις προϊσταμένων, με βαθμό 1ο κατηγορίας ειδικών θέσεων, για τις αντίστοιχες αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ
Ν 3852/2010, (ΦΕΚ 87 Α΄/7.6.2010)
3. Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο
Ν.3895/2010 (ΦΕΚ 206/Α/18.12.2010)
4. Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 45414/21.10.2010 (ΦΕΚ 1732/Β/4.11.2010)
5. Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 7809/18.2.2011 (ΦΕΚ 446/Β/22.03.2011)
6. Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011, κόστος 60.000 για το 2011.
7. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
8. Γενική Δ/νση Κατάστασης Πολιτικού Προσωπικού με 4 διευθύνσεις , στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
9. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 9/2011, (ΦΕΚ 24/Α/21.2.2011), κόστος 242.650 ευρώ για το 2011.
10. 6 Υποδιευθύνσεις σε κάθε μία από τις Δ/νσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 42/2011 (ΦΕΚ 108/Α/10.5.2011)
11. Δ/νση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.
12. Συνοριακός σταθμός Κτηνιατρικού ελέγχου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
13. Μια θέση αναπληρωτή Οικονομικού δ/ντή στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.
ΥΑ 1097/Β/1.4.2011 , κόστος 48.000 ευρώ
Στον τομέα Μεταφορών και δικτύων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων :
14. 1 θέση Γεν. Δ/ντή
15. Γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
16. Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων
Ν.3891/2010 (ΦΕΚ 188/Α/4.11.2010)
17. Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας
Ν.3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
18. Γενική Δ/νση Οδικής Ασφάλειας
Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
19. Δ/νση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, με 2 τμήματα.
Ν.3913/2011 (ΦΕΚ 18/Α/7.2.2011).
Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
20. Γενική Γραμματεία Τουρισμού με:
1 θέση μετακλητού γενικού γραμματέα
3 θέσεις υπαλλήλων
1 θέση ειδικού συνεργάτη
1 θέση ειδικού συμβούλου
ΠΔ 15/2010, (ΦΕΚ 30/Α/2.3.2011), κόστος 154.000 ευρώ.
21. Γραφείο Εθνικού Χωροταξικού Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Υπουργική Απόφαση 44781/9.11.2010
22. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)
Ν.3905/2010 (ΦΕΚ 219/Α/2010).
Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
23. Δ/νση Εξαρτήσεων
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
24. Κεντρική Αρχή Διακρατικών Υιοθεσιών
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
25. Επιτροπή Προδιαγραφών, ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν.3918/2010 (ΦΕΚ 170/Α/2010).
26. Γενικές Δ/νσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α/2011)
27. Γενικές Δ/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66/Α/2011).

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Φόρος αίματος" στο Μνημόνιο...........



"Φόρος αίματος" στο Μνημόνιο: 1727 αυτοκτονίες σε 2 χρόνια!! Ελληνες μην τους κανετε αυτη την χάρη!!
Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η χώρα και η ελληνική κοινωνία στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και στο Μνημόνιο: 1727 Έλληνες, πολλοί από αυτούς, επιχειρηματίες, αυτοκτόνησαν, σημειώνοντας αύξηση 60% σε σχέση με την προηγούμενη διετία! Τα στοιχεία κατατέθηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτοκτονίες παρουσιάζεται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, από το 2009 έως και την 10η Δεκεμβρίου 2011, σε όλη την Ελλάδα έχουν σημειωθεί 1.727 αυτοκτονίες. Το 2009 ο αριθμός τους ανήλθε σε 507, το 2010 παρουσίασαν αύξηση κατά 22,5% και ανήλθαν σε 622, ενώ τους 11 μήνες του 2011 οι αυτοκτονίες ανήλθαν σε 598.

Απολογισμός Πεπραγμένων στην Περιφέρεια Στερεάς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 12 -01-2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την 30η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11 και 30΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, οδός Ανιάνων 8, έχει ορισθεί η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, για τον απολογισμό των πεπραγμένων του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε ότι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της Περιφέρειας. (Ν.3852/10, αρθ.185)








ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Θετική η παρέμβαση του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Καρανίκα Ηλία για τους κτηνοτρόφους


Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μειώθηκε στους τέσσερις (4) μήνες η παραμονή των κτηνοτρόφων
Αίσια έκβαση στην παρέμβαση Καρανίκα
Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι με την υπ' αριθ. 200917/2130/23-12-2011 Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το διάστημα παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στην Ευρυτανία για το Πρόγραμμα Εξισωτικής Αποζημίωσης (μέτρα 211 και 212 ) για το έτος 2011 καθορίζεται στους τέσσερεις (4) μήνες.
Η απόφαση αποτελεί δικαίωση της πρωτοβουλίας του Βουλευτή να φέρει το θέμα στη Βουλή με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στα μέσα Οκτωβρίου και που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011. Στην Επίκαιρη Ερώτηση προτεινόταν η μείωση του απαιτούμενου χρονικού διαστήματος από πέντε (5) σε τέσσερις (4) μήνες για περιοχές με υψόμετρο άνω των εννιακοσίων (900) μέτρων, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη βόσκηση σε αυτές πριν την 1η Ιουνίου και μετά το τέλος Σεπτεμβρίου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή, ο κ. Καρανίκας είχε επισημάνει την μακρά παράδοση της Ευρυτανίας στην κτηνοτροφική παραγωγή, η οποία ενισχύεται κάθε φορά από τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους. Όπως τόνισε από του βήματος, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να ανεβαίνουν στις ορεινές περιοχές στις αρχές Ιουνίου και να φεύγουν αρχές Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο πεντάμηνο που είναι απαραίτητο για να παίρνουν τις εξισωτικές τους αποζημιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.