Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΑΣ Ελλήνων.......................


Το εντόπισα  στο facebook κι επειδή με -γαργάλισε - το αναπαράγω!!!!!!!!!!!!! με όλα τα μέχρι στιγμής σχόλια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μήπως όλοι μας, με πρώτους τους δασκάλους και καθηγητές, πρέπει να ξανακαθήσουμε στα θρανία για να μάθουμε και γράμματα και συμπεριφορά; Λέω μήπως, γιατί δεν ξεπέσαμε πρώτα μόνο οικονομικά. Πρώτα ξεπέσαμε στα γράμματα και στον πολιτισμό κι ύστερα σε ότι μπορεί να βάνει ο νους του ανθρώπου. Γίναμε όλοι ντελικάτοι στις πανανθρώπινες αξίες της ζωής και στα οράματά μας...

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ :Λαμία – Καρπενήσι


Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι, προϋπολογισμού 25.000.000 €»
 Στο «δρόμο» της υλοποίησης μπαίνει ο οδικός άξονας Λαμία – Καρπενήσι, αφού στις 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός (άνοιγμα οικονομικών προσφορών) για την κατασκευή του τμήματος Καστρί – Μακρακώμη.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 25.000.000 € και χρηματοδοτείται από το τομεακό ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών.
 Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, που αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των πολιτών. Είναι προφανές ότι οι διεκδικητικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, αποδίδουν αποτελέσματα, αφού η δημοπράτηση του έργου, σηματοδοτεί πρακτικά τη φάση της υλοποίησής του.
Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση τμήματος του συνδετήριου οδικού άξονα των δύο περιφερειακών ενοτήτων, έτσι ώστε σταδιακά με την διεκδίκηση της  ολοκλήρωσης και της κατασκευής έργων σε όλο του το μήκος, ο δρόμος Λαμία – Καρπενήσι να μετατραπεί σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Στερεάς Ελλάδας.
 Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του τμήματος από την έξοδο του Καστρίου έως την έξοδο της Μακρακώμης, με παρακάμψεις Μάκρης και Μακρακώμης. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων είναι 9,6 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 3,1 αφορούν διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και τα 6,5 νέα χάραξη.
Πρόκειται να υπάρχουν 2+1 λώρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (με αλλαγή ανά διαστήματα από μία σε δύο και αντίστροφα) και κεντρική νησίδα με μεταλλικό στηθαίο.
Ακόμα πρόκειται να κατασκευαστούν δύο μεγάλες γέφυρες (Αρχανιόρεμα και ρέμα Μάκρης), δύο ισόπεδοι κόμβοι (Μάκρης και Μακρακώμης – Σπερχειάδας), μία κάτω διάβαση, τεχνικά και τοίχος αντιστήριξης.
Επιπλέον, στο έργο συμπεριλαμβάνονται δράσεις απαλλοτριώσεων, μετακινήσεων δικτύων κοινής ωφελείας, καθώς και αρχαιολογικών ερευνών.
 Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Η δημοπράτηση του έργου είναι το σημαντικό βήμα για να ξεκινήσει η βελτίωση του οδικού άξονα. Έχω επανειλημμένα τονίσει πως μια από τις πιο μεγάλες μας προτεραιότητες στην Περιφέρεια, είναι η ολοκλήρωση των μελετών και της κατασκευής του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι, έργο σημαντικό και κορυφαίο για την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.
Μετά από διαρκείς παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο Υποδομών, πλέον μπαίνουμε στη φάση υλοποίησης του τμήματος από το Καστρί έως τη Μακρακώμη, με παρακάμψεις Μάκρης – Μακρακώμης, προϋπολογισμού 25 εκ. €. Βρισκόμαστε πρακτικά λοιπόν μπροστά στη δημιουργία μιας μεγάλης παρέμβασης, που δρομολογεί την αναβάθμιση του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι σε σύγχρονων προδιαγραφών οδικό άξονα με ασφάλεια και ευχέρεια στην κυκλοφορία.
Εμείς απ΄την πλευρά μας είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν σταματούμε εδώ. Παρεμβαίνουμε και διεκδικούμε την ολοκλήρωση του δρόμου. Για τα υπόλοιπα τμήματα του οδικού άξονα, μεταξύ των οποίων και το ορεινό τμήμα μέχρι την ανατολική είσοδο της σήραγγας του Τυμφρηστού, έχουμε την ανακοίνωση ότι οι σχετικές μελέτες εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 10,5 εκ. € και θα δημοπρατηθούν άμεσα από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου.
Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση απέναντι στην κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας, ότι θα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ και όλα τα διαθέσιμα κονδύλια για να τα μετατρέψουμε σε ευκαιρίες ανάπτυξης για τον τόπο μας. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, κάνουμε καθημερινά μια σκληρή προσπάθεια για να γίνουν έργα σημαντικά, χρήσιμα και αναγκαία για τη Στερεά Ελλάδα και τους πολίτες.»






Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δυναμικά στα  πλαίσια  προετοιμασίας της νέας δράσης ενίσχυσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με  500 εκατομμύρια Ευρώ  μέσω του ΕΣΠΑ, παρεμβαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Γεωργαντάς  όπως μας ενημερώνει με σχετικό Δελτίο  το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  δείτε το δελτίο τύπου .







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                               Λαμία  29 - 02- 2012
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                             
                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλέαρχος Περγαντάς  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας :
«Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 500εκ € απαιτεί διαφάνεια
και γρήγορους ρυθμούς υλοποίησης»

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της νέας δράσης ενίσχυσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( ΜΜΕ) μέσω του ΕΣΠΑ, έγινε συνάντηση εργασίας με την παρουσία της πολικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, των Περιφερειαρχών, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων επιμελητηρίων και άλλων συλλογικών φορέων παραγωγικών κλάδων .
Ο συνολικός προϋπολογισμός (σε επίπεδο χώρας) που θα διατεθεί για το νέο Πρόγραμμα ανέρχεται σε δημόσια δαπάνη 500 εκ € και αφορά σε δράσεις νέων αλλά και υφιστάμενων ΜΜΕ καθώς και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΠΜΜΕ) στις θεματικές κατηγορίες της μεταποίησης, του τουρισμού και των  υπηρεσιών. Έμφαση θα δοθεί στην περιβαλλοντική διάσταση, στην καινοτομία και φυσικά στην διατήρηση θέσεων εργασίας.
Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας η δράση θα συνδυαστεί με την ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ ( Επιχειρηματικό Ταμείο Ανάπτυξης) και του JEREMY (μικροδάνεια).  
Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά ενίσχυσης για την Στερεά Ελλάδα, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη  Κλέαρχου Περγαντά, προτάθηκε  να αυξηθούν στο 50% που θα αποτελέσει ανάσα για τις ΜΜΕ στην Περιφέρεια.
Οι επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων αφορούν σε κτίρια και εγκαταστάσεις – μηχανολογικό εξοπλισμό – εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας – συστήματα αυτοματοποίησης – δικαιώματα τεχνογνωσίας κλπ. Δεν θα είναι επιλέξιμες δαπάνες από Leasing, μεταχειρισμένα και αγορά γης.
Όπως ανέφερε ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, το σημαντικότερο είναι η διαδικασία να πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα οργανωθεί συνάντηση με τους φορείς της Περιφέρειας στα πλαίσια μιας ουσιαστικής διαβούλευσης, ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.
  

Μάθε παππού μου γράμματα !



 Σας κοινοποιούμε επιστολή  του Αντιπεριφερειάρχη κ.    Μπέτσιου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας  δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετική με την επανένταξη της Περιφέρειας Στερέας Ελλάδας  σε  πρόγραμμα τοπικής  εμβέλειας .  Ξεκινήστε το Διάβασμα άμεσα ! 
Αφήνοντας στην άκρη την πλάκα ελπίζουμε να ευοδωθεί η προσπάθεια για το καλό και της περιοχής μας .




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                     Λαμία   2 - 3 - 2012
Tαχ. Δ/νση: Πλ. Ελευθερίας                                                        
35 100 Λαμία
Τηλ: 22313-51206
Fαχ: 22310-37160                         


                                                                                                 
                                                                          Προς:
                                                                          Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
                                                                        Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
                                                                        κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο          
                                                                        Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι Τ.Κ.15180
                                                                      

Αξιότιμε κ. Υπουργέ                                                      

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την αριθμ.Πρωτ.12273/12-7-2011/κωδικός:125 Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων στο Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» πράξη:«ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ» καλούσε τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων να υποβάλουν προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στους παρακάτω άξονες προτεραιότητας του Ε.Π.:
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7:«Ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης»
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 8: «Ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων στις 3 Περιφέρειες Σύγκλισης»
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 9: «Ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων στις 2 Περιφέρειες Σύγκλισης»
προβλέποντας για την υλοποίηση προγραμμάτων μέσω των Δήμων των Περιφερειών  Στερεάς Ελλάδας και Δωδεκανήσου, το πόσο των 3.600.000€.
Κατά την επικαιροποίηση της παραπάνω πρόσκλησης (αριθμ.Πρωτ.2364/κωδικός:125) στις14-2-2012 καλείται η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, σε σύμπραξη με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, να υποβάλλουν προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν μόνο στους Άξονες Προτεραιότητας 7 & 8 του Ε.Π. και αφαιρείται ο Άξονας Προτεραιότητας 9 που αφορά την Περιφέρεια μας και ως εκ τούτου οι Δήμοι στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Δωδεκανήσου αποκλείονται από τα συγκεκριμένα προγράμματα.

 κ. Υπουργέ

 Παρακαλούμε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες ώστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να ξαναενταχθεί στη συγκεκριμένη πρόσκληση, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο, που η κρίση και η ύφεση έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή μας, με σοβαρές επιπτώσεις στο επίπεδο ζωής, στην εργασία, στο κοινωνικό κράτος κλπ.       
                                                         
                                                                          O Αντιπεριφερειάρχης 
                                                           Περιβάλλοντος,  Δια Βίου Μάθησης, Τουρισμού
                                                                             Στερεάς Ελλάδας


                                                                            Μπέτσιος Νικόλαος