Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Μαφιόζοι βυθίζουν πλοία με τοξικά και πυρηνικά απόβλητα στο ΙόνιοΚαθώς η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί το δράμα του ιαπωνικού λαού… και ζει υπό τον τρόμο της ραδιενέργειας της Φουκουσίμα, που προκάλεσε η πυρηνική βιομηχανία και η... απληστία του νόμων της αγοράς και του κέρδους, αποκαλύψεις που έρχονται από την Ιταλία σοκάρουν, καθώς κάνουν σε όλους ορατό ότι ο πυρηνικός κίνδυνος είναι πολύ πιο κοντινός!

Τον καλοκαίρι του 2009, μέλη της Ιταλικής Μαφίας ομολόγησαν στις Αρχές της γειτονικής χώρας ότι επί 20 χρόνια βύθιζαν εσκεμμένα έναντι αμοιβής, δεκάδες πλοία που μετέφεραν πυρηνικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητα, στην Αδριατική και στο Ιόνιο! Τα φορτία αυτά προέρχονταν κυρίως από βιομηχανίες του Ιταλικού Βορρά.

Η ιταλική περιβαλλοντική ομάδα «Lega Ambiente” αποκάλυψε πως τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εξαφανιστεί στην Μεσόγειο Θάλασσα 40 με 100 πλοία, ανάμεσα στα οποία ήταν και ελληνικά πλοία όπως το «Νίκος 1" και το «Βόρειες Σποράδες». Τουλάχιστον 7 ναυάγια συνέβησαν στην ελληνική επικράτεια, από τους Παξούς ως τις ακτές της Μεσσηνίας.

Ο καθηγητής της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Γεράνιος, υποστήριξε ότι είναι βέβαιο ότι αυτά τα πλοία μετέφεραν πυρηνικά απόβλητα, καθώς η διαχείριση τους αποτελεί άκρως επικερδή ασχολία για τη Μαφία.

Αν και έχουν περάσει δύο (2) χρόνια από αυτές τις αποκαλύψεις, παρά τη δραστηριοποίηση της οικολογικής κίνησης «Ο Λαπίθας» που με συγκεκριμένες δράσεις ανέδειξε το γεγονός, το ελληνικό κράτος παραμένει αδιάφορο.

Ενώ η Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση θωρακίζουν την Ευρώπη-Φρούριο καταδιώκοντας δυστυχισμένους μετανάστες, παραμένουν αδρανείς απέναντι στα εγκλήματα της Μαφίας που διαπλέκεται με κολοσσούς της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να μετατρέπονται σε ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ των εφοπλιστών, αλλά αποδεικνύονται άχρηστα στην κοινωνία μας καθώς αδυνατούν να προστατεύσουν τις θάλασσες μας, την υγεία και την ζωή μας.

Εμείς καλούμε σε άμεση παρέμβαση κάθε κοινωνικής και επιστημονικής συλλογικότητας για την ανάδειξη των εγκλημάτων που συντελούνται στο παρόν και μέλλον του λαού μας.

Αυτό που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά είναι η ανάγκη να Κλείσουν άμεσα τα Πυρηνικά Εργοστάσια και να Απαγορευτεί η Πυρηνική τεχνολογία. Τα κέρδη για τους καπιταλιστές είναι τεράστια, αλλά οι συνέπειες για τους λαούς αξεπέραστες.

Η Ε.Ε. αποκαλύπτει ξανά ότι αποτελεί μια συμμαχία των καπιταλιστικών κρατών με ένα βαθύ αντεργατικό και ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, που παρανομαστή των πολιτικών της έχει τη μεγιστοποίηση των κερδών του κόσμου του πλούτου, την αυταρχική θωράκιση του αστικού κατεστημένου σε κάθε χώρα και την επιβολή των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε όλο τον πλανήτη.

Δεν μετασχηματίζεται, δεν μεταρρυθμίζεται, αλλά μόνο Ανατρέπεται.
Παράλληλα, η κυβέρνηση των Παπανδρέου-Βενιζέλου φαντάζει εντελώς επικίνδυνη για το λαό μας.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου