Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Αβάσιμος ο αριθμός περί 7.000 επίορκωνΔεν υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιες ενστάσεις των εκπροσώπων των δανειστών, κυρίως για θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων από το υπουργείο, σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και τους επίορκους, επισημαίνουν συνεργάτες του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μανιτάκης τονίζει ότι το υπουργείο του «σε στενή και αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί».
Επίσης, εκτιμά πως είναι φυσικό αυτή την περίοδο ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων, ενώ, ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «αμετάθετος στόχος του υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν».
Ο κ. Μανιτάκης προσθέτει ότι «ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, και αυτό φροντίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Όσον αφορά το θέμα με τους επίορκους και την απομάκρυνσή τους, στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι ορίστηκαν, πλέον, τα νέα πειθαρχικά συμβούλια (με τη συμμετοχή δικαστικών), θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα.
Παράλληλα, σημειώνουν, με έμφαση, ότι ο αριθμός των 7.000 επίορκων, που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα είναι αβάσιμος. Επιπλέον, αναφέρουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την απόλυση επίορκων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου