Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης !!!


Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο για συνέργεια σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας εις βάρος πολίτη, από άγνωστους δράστες, το 2007. Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε έπειτα από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα η οποία είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του δικαστηρίου πριν απαλλάξει από τις κατηγορίες τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής είπε: «Το όλο κατηγορητήριο σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη στηρίζεται στη μαρτυρία της πανεπιστημιακού κυρίας Μαρία Βαβαγιάννη, η οποία, όμως, ήταν αποδυναμωμένη, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου.
Όλοι μας κάνουμε λάθη. Η μαρτυρία της δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα της απλής λογικής. Δε μπόρεσε η μάρτυρας να επιβεβαιώσει ότι οι δράστες διέφυγαν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που φέρεται να ανήκε στον Ηλία Κασιδιάρη».
«Μέχρι σήμερα τα τσοντοκάναλά σας με έλεγαν ότι είμαι ληστής, μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι είμαι αθώος. Σήμερα η δικαιοσύνη είπε ότι είμαι αθώος. Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, στα αφεντικά σας, στους εργολάβους σας, στους καναλάρχες και στους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους, που πολλοί θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο. Όμως, είμαστε εδώ. Είμαστε πανίσχυροι και πολύ σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος για ακόμη μία φορά προκαλεί, λίγα μόλις λεπτά μετά την αθώωσή του.
Η αίθουσα του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων ήταν γεμάτη από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, καθ' όλη τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ιδιαιτέρως αυστηρά. 
 Η είδηση της αθώωσης του Ηλία Κασιδιάρη, έγινε δεκτή με ζητοκραυγές από τα μέλη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, τα οποία πανηγύρισαν την απόφαση του δικαστηρίου φωνάζοντας το γτνωστό τους σύνθημα, «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».Να σημειωθεί πως η υπόθεση εκκρεμούσε πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής. Για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου