Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Αύξηση της τιμής της μπίρας αναμένουν οι αναλυτές

H χαμηλή συγκομιδή κριθαριού αναμένεται να... ανεβάσει την τιμή της μπίρας μέσα στον επόμενο χρόνο, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Ο Καναδάς είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κριθαριού στον κόσμο, αλλά το υγρό καλοκαίρι στη Δύση πέρυσι οδήγησε σε φτωχή συγκομιδή. Εν τω μεταξύ, οι πρόσφατες μαζικές πλημμύρες αφάνισαν μεγάλο μέρος της καλλιέργειας κριθαριού στην Αυστραλία, που αποτελεί τη δεύτερη παραγωγική στο είδος δύναμη στον κόσμο.


Ενώ και οι δύο χώρες κατάφεραν να έχουν μια συγκομιδή, μεγάλο μέρος του καρπού ήταν ακατάλληλο να μετατραπεί σε βύνη, το παράγωγο του κριθαριού που χρησιμοποιείται στην μπίρα.


Οι εξαγωγείς αναμένουν το έλλειμμα στον τομέα της προμήθειας κριθαριού να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, γεγονός που θα προκαλέσει άνοδο των τιμών του ζύθου από το επόμενο έτος.


Ωστόσο, θετικό είναι ότι οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες της Βορείου Αμερικής έχουν συνάψει συμβάσεις με το Καναδικό Μονοπώλιο Σίτου, που διακινεί τα σιτηρά στη δυτική ακτή του Καναδά.


Όμως, αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι τιμές του κριθαριού μπορεί να παραμείνουν σταθερές για φέτος, αλλά θα είναι σε άνοδο από τον επόμενο χρόνο


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου