Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Έρευνα "σοκ" για τα λαχανικά, θανατηφόρα δηλητήρια στα πιάτα μας



Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων ,που εκπροσωπεί χιλιάδες καταναλωτές, σοκαρίστηκε από δημοσιεύματα που πραγματικά σοκάρουν.

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό “μυστικό” για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και χρόνια.
Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχεται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.
Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει επίσης και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.
Μελέτες Πανεπιστημιακών Ομάδων τόσο των Αθηνών όσο και της Θεσσαλονίκης, οι οποίες πήραν λαχανικά από την Θήβα και τα Οινόφυτα για ανάλυση βρήκαν 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα άλλων περιοχών.Οι αναλύσεις εστιάστηκαν σε κρεμμύδια ,πατάτες καρότα και οι οποίες έδειξαν να είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρυμένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου που βρέθηκαν στα τρόφιμα είναι άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!
Αλήθεια γιατί το Αρμόδιο Υπουργείο δεν μας βγήκε να μας ενημερώσει;
Γιατί δεν διατάχτηκε η καταστροφή των προϊόντων μετά τις ανακοινώσεις των επιστημόνων;Γιατί τα προϊόντα κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά;
Τέλος καλούμε κάθε Ελληνική Εισαγγελική Αρχή ,να παρέμβει κατά παντός υπευθύνου. Για την υγεία μας δεν υπάρχει ανοχή δεν υπάρχει υπομονή, ας βρεθεί η άκρη, ας τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, γιατί η η υγεία μας είναι αγαθόν και όχι "εμπόρευμα"

Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν΄Χανίων


Ιωάννα Μελάκη

--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35

Ταχ.δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου