Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση του τμήματος Α΄ Κρέντη – ΒαρβαριάδαΥπογράφηκε,  μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την ολοκλήρωση του τμήματος Α΄ Κρέντη – Βαρβαριάδα του οδικού άξονα Κρέντη – Βαρβαριάδα – Άγραφα, προϋπολογισμού 6.350.000 €.

Η σημασία και η προτεραιότητα αυτού του έργου για την Ευρυτανία είναι γνωστή, αφού πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση για την άρση της απομόνωσης των ορεινών περιοχών των Αγράφων και αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η κατασκευή του δρόμου Κρέντη – Βαρβαριάρα (Α΄τμήμα του άξονα Κρέντη – Βαρβαριάδα – Άγραφα) ξεκίνησε με την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το Γ΄ΚΠΣ, το οποίο αποτέλεσε έργο – γέφυρα και συνεχίστηκε στο ΕΣΠΑ. Όμως οι ιδιαίτερες συνθήκες του έργου δεν επέτρεψαν την πλήρη αποπεράτωσή του και γι΄αυτό η Περιφέρεια έδωσε προτεραιότητα στην πρόσθετη χρηματοδότηση των εργασιών ολοκλήρωσης, πάλι μέσα από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ . 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου