Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Γυναίκα, ψαράς με αρ......κετή τύχη, έπιασε καρχαρία στις Λιβανάτες



Γυναίκα ψαράς έπιασε καρχαρία στις ΛιβανάτεςΕίναι η μοναδική γυναίκα επαγγελματίας ψαράς της περιοχής. Από μικρό παιδί στο καΐκι μαζί με τον πατέρα της.


«Είμαι από 10 ετών στη θάλασσα, τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει... Δεν μπορούσα να τραβήξω τα δίχτυα. Με βοήθησε ο πατέρας μου, αλλά και πάλι ήταν πολύ δύσκολα...», είπε η ψαράς.

Τα «βαριά» δίχτυα είχαν πέσει αποβραδίς και το πρωί γύρω στις 8:30 το ψαροκάικο της Βιβής από τις Λιβανάτες ανοίχτηκε στο βόρειο Ευβοϊκό για να τα μαζέψει. Ήταν σε βάθος 50 μέτρων περίπου. Όταν άρχισαν να τα τραβάνε με τον ηλικιωμένο πατέρα της δεν μπορούσαν να φανταστούν τις τους επιφύλασσε η ψαριά. Ήταν τόσο βαριά, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες και τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφεραν τελικά να τα σηκώσουν και με έκπληξη να δουν πιασμένο στα δίχτυα ένα τεράστιο καρχαρία.

Το καρχαριοειδές είναι ένα από τα είδη που συναντάμε στις ελληνικές θάλασσες και λέγεται «σαπουνάς», είναι όμως σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού. Το πιο πιθανό είναι να ακολούθησε κάποιο καράβι.

Ο «σαπουνάς» που βλέπετε και στις φωτογραφίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζύγιζε 270 κιλά και κανένας από τους ψαράδες της περιοχής δεν θυμάται να έχει πιαστεί στα δίχτυα τόσο μεγάλο καρχαριοειδές.





Δημοσίευση : 24ωρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου