Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Στην πυρά.................



Η Καθολική Εκκλησία εκδηλώνει ιδιαίτερο φόβο, με τις διαστάσεις που έχει λάβει η φήμη του Χάρι Πότερ, ότι οι νεαροί θαυμαστές του μικρού μάγου θα επιδοθούν σε πράξεις μαγείας. Προκειμένου, μάλιστα, να περιορίσει φαινόμενα μαγείας, εξέδωσε οδηγό. Όπως δημοσίευσε η Daily Mail, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Βρετανίας δημιούργησε έναν οδηγό, σύμφωνα με τον οποίο οι Ρωμαιοκαθολικοί Χριστιανοί μπορούν να πάρουν οδηγίες πώς να... μετατρέψουν τους μάγους σε χριστιανούς!

Η κίνηση αυτή ήρθε ως απάντηση-ασπίδα στους φόβους των χριστιανών λόγω του όλο και μεγαλύτερου αριθμού των εφήβων που ρέπουν στην παγανιστική θεωρία των μάγων, από το κίνημα «Wicca». Βέβαια, μεγάλη επιρροή προς τη μαγεία ασκεί και το φαινόμενο με τις ταινίες του Χάρι Πότερ καθώς και οι ταινίες με μάγους στην τηλεόραση.

Περίπου 7.000 από 31.000 νεο-παγανιστές αυτοπροσδιορίζονται ως «Wiccans» στην απογραφή του 2001, αλλά ο αριθμός πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος.


Το φυλλάδιο-οδηγός, που ονομάζεται «Wicca και Μαγεία: Κατανόηση των Κινδύνων», προσφέρει στους γονείς συμβουλές για το τι να κάνουν εάν ένα από τα παιδιά τους έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τη μαγεία.
Η συγγραφέας που επιμελήθηκε τον οδηγό, δήλωσε: «Το 70% των παγανιστών-μαγισσών αποτελείται από νέες γυναίκες που αναζητούν κάποιο είδος πνευματικότητας».
Πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι η ομάδα των “Wiccans” είναι μια ομάδα που ψάχνει τη γνήσια πνευματική αναζήτηση μπορεί να αποτελέσει και την αφετηρία για τον διάλογο που μπορεί να οδηγήσει στη μετατροπή τους σε χριστιανούς»
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου