Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Επί τέλους, σήμερα ξεκαθάρισε το οφθαλμοφανές


Επί τέλους, σήμερα ξεκαθάρισε το οφθαλμοφανές και το αναμενόμενο.Ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η Χώρα δεν κυβερνάται...
από την εκλεγμένη από τον λαό της κυβέρνηση, αλλά από τους υπαλλήλους της τρόϊκα, άρα οι κυβερνήτες μας είναι υπάλληλοι των υπαλλήλων.
Πολύ φοβάμαι ότι οι βουλευτικές εκλογές που έγιναν ήταν οι τελευταίες που έγιναν στη Χώρα.
Στο εξής θα έχουμε διορισμένες κυβερνήσεις, όπως διορίζονται οι υπάλληλοι των υπουργείων, και μάλιστα χωρίς εξετάσεις.
Σήμερα δε, με την συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι τροϊκανοί , ξεπερνώντας κάθε όριο καθωσπρεπισμού πέραν του ότι ζήτησαν ανερυθρίαστα την εκποίηση κρατικής περιουσίας αξίας 50δις, (ποια είναι αυτή άραγε ;) κούνησαν και το δάκτυλο στους διαμαρτυρόμενους για τα μέτρα πολίτες που κατεβαίνουν στους δρόμους.
Είναι αυτό που ο λαός μας λέει, «δώσε θάρρος στον χωριάτη, να ανεβεί με τα τσαρούχια στο κρεβάτι».
Αντί δηλαδή να τους ζητήσουμε εμείς το λόγο που όσα μέτρα προτάθηκαν από αυτούς, υιοθέτησε και εφάρμοσε η κυβέρνηση αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά και ειδικά για τους πολίτες εξαθλιωτικά, μας τη βγαίνουν κι από πάνω, χωρίς να ζητήσουν συγνώμη για την ανικανότητα και τη βλακεία τους, χωρίς να παραδεχτούν ότι  τα μέτρα τους δεν βελτίωσαν καθόλου τα οικονομικά της χώρας, αντίθετα η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο.
Και αυτό γιατί η προσπάθεια είχε λανθασμένη αφετηρία, που δημιούργησε ένα ξαφνικό σοκ.
Η σημαντική περικοπή μισθών και συντάξεων, με παράλληλη αύξηση φόρων στέρησε από την αγορά ρευστότητα με μεγάλες και αλυσιδωτές αντιδράσεις.
«Έκατσε» λοιπόν η αγορά, χωρίς ή με μειωμένες στο ελάχιστο πωλήσεις έκλεισαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χιλιάδες επίσης εργαζόμενοι βρέθηκαν άνεργοι, με αποτέλεσμα το δημόσιο να στερηθεί την είσπραξη φόρων, τα ταμεία να στερηθούν εισφορές, οι πολίτες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους σε Τράπεζες, Δημόσιο και ΔΕΚΟ.
Επί πλέον αυξήθηκαν τα επιδόματα ανεργίας που καλείται να καταβάλει το Δημόσιο.
Αντίθετα δεν έγινε καμία προσπάθεια να εισπραχθούν τα οφειλόμενα από φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν τα ονόματα και οι φορείς που «οφείλουν» και που μέσα σ αυτούς φιγουράρει και το ίδιο το Δημόσιο.
Τώρα ψάχνουν τους λόγους που δεν μπαίνουν λεφτά στα Δημόσια ταμεία.
Τώρα ψάχνουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, πράγμα που θα έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή.
Τώρα όμως το πουλάκι πέταξε. Και εμείς άβουλοι και μοιραίοι περιμένουμε τις εξελίξεις.
Η Κυβέρνηση προσπαθεί, για να γεμίσει τα ταμεία. Ποινικοποιεί την μη πληρωμή του εισιτηρίου των 1,40 ευρώ  με τρίμηνη φυλάκιση ενώ για τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που χρωστάνε 25 δις ζητά με νόμο την παύση των πληρωμών. Ποινικοποιεί την μη καταβολή των διοδίων και αφήνει ελεύθερους τους καθ ομολογία μιζαδόρους των εκατομμυρίων.
Ηθικόν δίδαγμα:
- Μπορείς να καταχραστείς εκατομμύρια; Αν ναι, μπορείς να κυβερνήσεις τη χώρα, να γίνεις ακόμα και Υπουργός.
- Χρωστάς 2,30 ευρώ; Θα πας στον Κορυδαλλό, να σπουδάσεις μαζί με τους εμπόρους ναρκωτικών, τους δολοφόνους και τους απατεώνες.
Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα. Το κλέος του αιώνα. Το υπόδειγμα του σύγχρονου πολιτισμού.
Ελπίζω και πιστεύω την επόμενη φορά που θα αριβάρουν τα τσουτσέκια του τροϊκού πολέμου να τύχουν υποδοχής ανάλογης των απόψεών τους και των επιτυχημένων μέτρων που μας προτείνουν.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου