Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011


ΠΑΣΟΚ και προπαγάνδα

ΠΑΣΟΚ. Σε όλα τα αναγνωρισμένα και έγκριτα λεξικά η λέξη ΠΑΣΟΚ είναι το απόλυτο παράδειγμα για να εξηγηθεί η συνέπεια, η αξιοπιστία και η σταθερότητα.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ σημαίνει την απόλυτη ταύτιση των λόγων και των πράξεων.
ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που αυτοδιαψεύδεται πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός.

Τελευταίο παράδειγμα η υπόθεση με τους ημιυπαίθριους. Στην αρχή το ΠΑΣΟΚ ήταν αντίθετο σε ρύθμιση τακτοποίησης, νομιμοποίησης κλπ.

Όταν όμως χρειάστηκαν τα λεφτουδάκια είπαν στους πολίτες να τρέξουν να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους. Και για να είναι δελεαστικό το καρώτο τους είπαν ότι ... 
δεν θα έχουν αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα.

Και αίφνης οι πολίτες ξύπνησαν ένα πρωινό και μια εγκύκλιος ήταν έτοιμη για να δώσει την ευκαιρία στο δημόσιο να βάλει πάλι το χέρι του στις τσέπες τους.

Μετά από ένα κράξιμο λίγων ωρών το ΠΑΣΟΚ κάνοντας μια κωλοτούμπα πιο γρήγορη και από του Καρατζαφέρη αποφάσισε να πάρει πίσω την εγκύκλιο.

Για αυτό το θέμα λοιπόν η κυβέρνηση άλλαξε πολιτική τέσσερις φορές. Μέχρι την λήξη της θητείας έχει τον χρόνο να αλλάξει για καμιά δεκαριά φορές την πολιτική της.

Και μου λες τώρα εμένα να εμπιστεύομαι αυτά που μας λέει η κυβέρνηση. Η αξιοπιστία των λόγων της διαρκεί 12 νανοδευτερόλεπτα. Και πολύ λέω.

Είναι σαν το μνημόνιο. Που θα διαρκούσε μόνο μέχρι το 2011 – 2012. Και υπήρξαν αφελείς που το πίστεψαν. Ίσως γιατί δεν έκαναν τον κόπο πρώτον να σκεφτούνε λογικά, ότι δηλαδή τα νούμερα δεν θα έβγαιναν και δεύτερον να διαβάσουν τι έγινε σε άλλες χώρες που είχαν την εμπειρία του ΔΝΤ.

Τελικά, λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπιστία της κυβέρνησης, όταν μας λένε ότι θα αξιοποιήσουν την δημόσια περιουσία τι νομίζετε ότι θα γίνει;
Διαβάστε περισσότερα:το γρεκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου