Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ποιές ασθένειες φοβούνται οι Έλληνες



http://www.newpost.gr/media/k2/items/cache/33209a9b7a207e22161049c5c583ef25_M.jpgΤα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο θεωρούν οι Ελληνες... ως τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία τους. Το 52% θεωρεί τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το 47% τις ογκολογικές παθήσεις ως πιθανές απειλές στην υγεία του για τα επόμενα πέντε χρόνια.


Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, πάνω από το 50% των θανάτων στην Ελλάδα προκαλείται από καρδιαγγειακές νόσους και πάνω από το 27% από τον καρκίνο. Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη για την κατάσταση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού, η οποία παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη και την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το 39% των συμμετεχόντων ανησυχεί για εγκεφαλικά επεισόδια, το 26% για την παχυσαρκία, ενώ το 12% των ερωτηθέντων δεν ανησυχεί γενικότερα για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαγνώσεις, περίπου το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πιστεύει πως η Ελλάδα διαθέτει επαρκή τεχνολογία απεικόνισης για έγκαιρες διαγνώσεις και θεραπεία. Το 80% και το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι σύγχρονες καρδιαγγειακές διαγνώσεις και οι διαγνώσεις του καρκίνου αντίστοιχα μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής.

Το 79% εκτιμά ότι τα προβλήματα υγείας μπορούν να περιορισθούν με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την εξασφάλιση ψυχικής ηρεμίας.

zoo-m.blogspot.com


Δημοσίευση : 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου