Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΥΝΗΣΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΟι ιταλικές αρχές κήρυξαν σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την ανθρωπιστική σκοπιά» τις ακτές της χώρας που φτάνουν οι λαθρομετανάστες. 
Νεαρός Τυνήσιος πνίγηκε, ενώ άλλος αγνοείται, «μετά το ναυάγιο ενός ανασφαλούς πλοιάριου, που μετέφερε στην Ευρώπη 12 λαθρομετανάστες»,...
μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το τυνησιακό πρακτορείο TAP. Μετά το ναυάγιο, στ' ανοικτά της παραθαλάσσιας πόλης Ζαρζίς (στη νοτιοανατολική Τυνησία), «δύο λαθρομετανάστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», προστίθεται.
Στο μεταξύ, με κίνηση της ιταλικής κυβέρνησης, κηρύχθηκε «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από την ανθρωπιστική σκοπιά» εξαιτίας «των πολυάριθμων Τυνήσιων, που καταφθάνουν εσχάτως στις ακτές της Ιταλίας, κατάσταση που προϋποθέτει τη λήψη, επειγόντως, των αναγκαίων μέτρων» εκ μέρους της κυβέρνησης.
Γίνεται λόγος στα ιταλικά ΜΜΕ για «συνολικά 4.000 λαθρομετανάστες, 214 σήμερα μόνον, που παρουσιάστηκαν εσχάτως, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, στο μικρό νησί Λαμπεντούσα».
Κανένα σχόλιο δεν γίνεται, για όλες αυτές τις εξελίξεις, εκ μέρους της κυβέρνησης της Τυνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου