Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

"Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο" (Παπακωνσταντίνου)


Στη «χωρίς προηγούμενο» μείωση του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την οικονομική ανάκαμψη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ελπίδα ότι στις σημερινές συζητήσεις θα σημειωθεί πρόοδος, ώστε να υπάρξει ένα συνολικό πακέτο που θα επιφέρει σταθερότητα στην ευρωζώνη και θα επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα.
Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε ότι οι προτάσεις που υιοθέτησε πρόσφατα η Επιτροπή και οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αποτελούν γερή βάση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η προετοιμασία του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (24-25 Μαρτίου) και η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα τεθούν επί τάπητος, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες.
Δημοσίευση :greekfinanceforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου