Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η χώρα των προβάτων

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια χώρα που την κατοικούσαν πρόβατα. Για χιλιάδες χρόνια ζούσαν στη χώρα αυτή και είχαν γνωρίσει τα πάντα: μέρες μεγαλείου, αλλά και μέρες Εθνικής ντροπής. Κάθε φορά στα δύσκολα, τα κατάφερναν. Μα τώρα, ένιωθαν πως η κατάσταση, ήταν πολύ πιο δύσκολη από άλλες φορές.

Τα περισσότερα πρόβατα, μέχρι πριν από λίγο καιρό, νόμιζαν πως τα πράγματα πήγαιναν σε γενικές γραμμές, καλά. Νόμιζαν πως το πολιτικό τους σύστημα, ήταν δημοκρατία. Πως οι εκλεγμένοι τους στις εκλογές, εκτελούσαν τις εντολές τους. Νόμιζαν πως τα ίδια, ήταν ελεύθερα μέσα στο λιβάδι τους. Είχαν κάποια χρήματα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Έτσι δεν έδωσαν σημασία σε πολλές ανησυχητικές καταστάσεις.

Δεν έδωσαν σημασία λ.χ. στο σύστημα της διακυβέρνησής τους: αντίθετα με ότι ίσχυε παλιά στην ομάδα τους, ένα πρόσωπο μπορούσε να εκλέγεται όσες φορές ήθελε. Kαι τα «εκλεγμένα» πρόβατα, είχαν νομικό δικαίωμα να κυβερνήσουν τη χώρα, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα προερχόμενη θεωρητικώς από τα ίδια τα πρόβατα, αυτονομημένη όμως, που κυβερνούσε τη χώρα. Η ομάδα χωρίστηκε σε μικρές υπο-ομάδες που έκαναν τάχα πως κονταροχτυπιούνται για το τι είναι καλύτερο για το λαό. Μα πίσω από τις βιτρίνες, στα τραπέζια, ολόκληρη η ομάδα μαζί έτρωγε και ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου