Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Φωτιά στο πετρέλαιο βάζει η αναταραχή στην Αίγυπτο...............



Δυναμικό ράλι καταγράφουν επίσης οι τιμές των τροφίμων και ο χρυσός. Για νέες αναταραχές και κοινωνικές εντάσεις...



 προειδοποιεί το ΔΝΤ
Έσπασαν το φράγμα των 100 δολ. Το βαρέλι έπειτα από δύο χρόνια οι τιμές του πετρελαίου καθώς η αγορά φοβάται ότι η αναταραχή στην Αίγυπτο θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις πλήττοντας τη ροή του μαύρου χρυσού.

Αν και η διώρυγα του Σουέζ και ο αγωγός που συνδέει την Κόκκινη Θάλασσα με τη Μεσόγειο συνεχίζουν να λειτουργούν, η λαϊκή εξέγερση κατά του Χόσνι Μουμπάρακ έχει παραλύσει την οικονομία της Αιγύπτου.

Ο στρατός δήλωσε χθες ότι δεν θα χρησιμοποιήσει βία κατά των διαδηλωτών που απαιτούν την παραίτηση του Προέδρου Μουμπάρακ.

Ο νέος Αντιπρόεδρος της κυβέρνηση, Ομάρ Σουλεϊμάν δήλωσε ότι έχει ζητήσει να ξεκινήσει ο διάλογος “με όλες τις πολιτικές δυνάμεις” προωθώντας παράλληλα τις μεταρρυθμίσεις που ζητάει ο λαός.

Τοπικές και πολυεθνικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις δραστηριότητες τους, ενώ οι τουρίστες σπεύδουν να φύγουν απ' τη χώρα.

Το ράλι του πετρελαίου των τελευταίων τριών ημερών φθάνει το 7,6%.

Συνολικά τα εμπορεύματα έχουν καταγράψει την καλύτερη διήμερη απόδοση απ' τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα Δεκέμβριο και Ιανουάριο κατέγραψαν καλύτερες επιδόσεις απο οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο (μετοχές, νομίσματα, ομόλογα κοκ).

Ο δείκτης S&P GSCI Total Return 24 εμπορευμάτων σημείωσε κέρδη 3,1% τον Ιανουάριο, διατηρώντας την ανοδική δυναμική που έχει εδώ και πέντε μήνες.

Την ίδια ώρα ο δείκτης των μετοχών MSCI All-Country World σημείωσε κέρδη 1,6%, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου